Περιβάλλον

09/05/2024 - 18:26

Την Κυριακή πάμε Κλειώ και Κάγια!

Μετά από μια σύντομη διακοπή για τις μέρες του Πάσχα, επανερχόμαστε στην κυριακάτικη δραστηριότητα με μια διαδρομή στο βόρειο μέρος του νησιού, σε μέρη γνωστά κι αγαπημένα, ώστε να συνδυάσουμε και πάλι την πεζοπορία με τη θάλασσα.


Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 12 Μαΐου στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε για την Κλειώ με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας. Εκεί θα αποβιβαστούμε, για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας χωρισμένοι σε δυο ομάδες που θα κάνουν το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο, με διαφορετική ωστόσο ταχύτητα.
Οδηγοί μας στην διαδρομή θα είναι ο Θεόφιλος Προδρόμου και ο Δαμιανός Σταθάκης. Θα ξεκινήσουμε από την Κλειώ κι από εκεί περνώντας μονοπάτια και, κατά διαστήματα, βαδίζοντας σε αγροτικό δρόμο θα περάσουμε από τον Άγιο Βλάση, από τα Καμπιά και τα Μυρβίλια μέχρι να φτάσουμε στην Κάγια, όπου τελειώνει το δρομολόγιό μας. Θα διανύσουμε συνολικά απόσταση 9 περίπου χιλιομέτρων σε μια διαδρομή που είναι μέτριας δυσκολίας.


Στην περίπτωση που κάποιοι θέλουν να κάνουν κάτι πιο σύντομο, θα υπάρχει δυνατότητα να αποφύγουν το τελευταίο μονοπάτι και να φτάσουν πιο γρήγορα στην Κάγια από τον αγροτικό δρόμο, συντομεύοντας έτσι τη διαδρομή περίπου κατά 2 χιλιόμετρα.  


Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στην παραλία της Κάγιας (γι’ αυτό πρέπει να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα) και να γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής.


Τέλος, το λεωφορείο θα μας παραλάβει από την διασταύρωση της Κάγιας, για να μας μεταφέρει πίσω στη Μυτιλήνη.
Για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, καλό θα ήταν να φοράτε μακρύ παντελόνι, και οπωσδήποτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running. Συνιστάται, εκτός των άλλων, μαζί σας  να έχετε ρούχο με μακρύ μανίκι (αντιανεμικό / αδιάβροχο) και, φυσικά, αρκετό νερό.  


Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω ) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415,  ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Θεόφιλο Προδρόμου στο τηλέφωνο 6974327693.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!